مکانیک

۶ نکته درباره خودروهای اتوماتیک که باید بدانید

دنده اتوماتیک

دنیای اطلاعات: بدون تردید اختراع گیربکس اتوماتیک یکی از بزرگترین دستاوردها در صنعت خودرو به حساب می‌آید. اگرچه که رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک بسیار راحت و ایمن است ولی نیاز به نگهداری و توجه ویژه‌ای در مقایسه با گیربکس‌های دستی دارد زیرا در صورت خراب شدن باید هزینه بیشتری …

ادامه مطلب »

انواع لید اسکرو + روش محاسبه و انتخاب

لید اسکرو پیرینتر 3 بعدی

دنیای اطلاعات: لید اسکروها (Leadscrew) یا “پیچ انتقال قدرت” از مهم‌ترین اجزای مکانیکی به کار رفته در بسیاری از دستگاه ها و مکانیزم ها هستند که به صورت گسترده در پرینترهای سه بعدی و دستگاه های CNC مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب لید اسکرو مناسب برای استفاده در کاربردهای …

ادامه مطلب »

میل بادامک (Camshaft)

میل بادامک

دنیای اطلاعات: شاید روی کاور موتور برخی از خودروها حروف هایی را که به شکل اختصاری نوشته شده اند مشاهده کرده باشید. مانند SOHC ، DOHC و یا OHV که روی موتور خیلی از خودروها درج شده اند. درواقع این عبارت ها که مشخصا خلاصه یک عبارت هستند ، مربوط …

ادامه مطلب »

استاندارد ISO 3834 به زبانی ساده

ایزو 3834

دنیای اطلاعات: استاندارد Welding Quality Assurance (ISO 3834) الزامات کیفیتی جوشکاری ذوبی مواد فلزی را در شش بخش شامل می شود. این استاندارد اخیرا توسط شورای عالی استاندارد بعنوان استاندارد اجباری بمنظور جوشکاری های مورد استفاده در کارگاه های ساخت و نصب مورد تصویب قرار گرفت. استاندارد ایزو ۳۸۳۴ که …

ادامه مطلب »

فرمان هیدرولیک خودرو و خرابی آن

قطعات تشکیل دهنده هیدرولیک فرمان خودرو

دنیای اطلاعات: هیدرولیک فرمان، در واقع یک سیستم کمکی است که چرخاندن فرمان را برای راننده آسانتر می کند. و در اغلب خودروهای سواری (پژو (۲۰۶ تیپ ۲،۳،۵،۶، SD، ۴۰۵ پارس) سمند، تندر ۹۰ (ال۹۰) و پراید) طرز کار یکسانی دارد. – روغن هیدرولیک – شیلنکها و لوله های رفت …

ادامه مطلب »

دمای بین‌پاسی چیست؟+اهمیت، اندازه‌گیری، دما

اندازه گیری دمای بین‌پاسی

دنیای اطلاعات: دمای بین پاسی (Interpass temperature) عبارتست از دمای قطعه در ناحیه جوشکاری درست قبل از اعمال پاس دوم و یا بین هر دو پاس متوالی. در عمل حداقل دمای بین پاسی اغلب برابر است با دمای پیشگرم قطعه، هرچند که طبق تعریف این مورد الزامی نمی باشد. اهمیت …

ادامه مطلب »

موتور استرلینگ چیست و چگونه کار می کند؟

موتور استرلینگ

دنیای اطلاعات: موتور استرلینگ یا موتور استیرلینگ که به آن ماشین استرلینگ هم گفته می‌شود یک موتور حرارتی است که در سال ۱۸۱۶ توسط دکتر رابرت استیرلینگ اختراع شد. موتور استیرلینگ قابلیت بازدهی بیشتری نسبت به موتورهای بنزینی و دیزلی دارد اما امروزه موتورهای استیرلینگ فقط در برخی کاربردهای خاص …

ادامه مطلب »

میل گاردان و نحوه عملکرد و اجزای آن

میل گاردان

دنیای اطلاعات: میل گاردآن یک قطعه مکانیکی برای انتقال گشتاور و چرخش است و معمولا برای اتصال سایر قطعات یک سیستم انتقال توآن که به علت وجود فاصله یا نیاز به حرکت نسبی مابینشآن نمی توانند مستقیما به یکدیگر وصل شوند مورد استفاده قرار می‌گیرد. وظیفه میل گاردان انتقال گشتاور …

ادامه مطلب »

جوشکاری فولادهای آلیاژی منگنزدار (هادفیلد)

دنیای اطلاعات: فولادهای آستنیتی منگنز دار که به فولادهای منگنزی هادفیلد Hadfield نیز موسوم هستند . بسیارچقرمه tough بوده و غیر مغناطیسی می باشند . معمولاً درجه حرارت تغییر حالت و سختی پذیری فولادهای کم آلیاژی توسط مقدار بالای منگنز پایین آورده می شوند و آستنیت تا درجه حرارت محیط نیز پایدار می ماند .

ادامه مطلب »

تاریخچه پیدایش جوشکاری

دنیای اطلاعات: شاید اولین باری که بشر از فرایند جوشکاری استفاده کرده را بتوان مربوط به زمانی بدانیم که شروع به ساختن سلاح های ابتدایی نموده است. بدین ترتیب که با قرار دادن قطعات فلزی به صورت سرد و یا گداخته بر روی هم و سپس کوبیدن قطعات موجب اتصال آنها می شد.

ادامه مطلب »